tiistai 15. marraskuuta 2011

Aloitus

Aloitin My Little Ponyjen keräilyn syksyllä 2006. Olin lukenut jostain lehdistä toisista keräilijöistä ja kiinnostuneena menin etsimään löytyisikö netistä tietoa rakkaista lapsuuteni leluista. Löysinkin suomalaisten keräilijöiden keskustelufoorumin eli Paratiisikartanon. Siitä se sitten lähti ja posti alkoi tuoda kotiini netistä ostamiani poneja. ;) Keräsin alusta asti G1- ja G3 -poneja ja muutama G2 ilmestyi myös laumaan. Muutaman vuoden keräilyn jälkeen innostus alkoi hiipua kun G3 -ponitkin muuttuivat rumiksi pallopäiksi. Pidin keräilyssä taukoa ja myin poneja aika paljon poiskin. 2011 keväällä aloitin keräilyn uudestaan kun seuraava ponisukupolvi ja Friendship is magic -sarja ilmestyivät. Eikä ne "pallopäätkään" enää näytä niin pahoilta, voisi niitäkin muutaman ottaa. :D

G1- ja G3 -ponit tuli aikalailla tutuiksi keräilyn alkuvuosilta ja aloin kaivata jotain uutta. Aloitinkin G4- eli FIM-ponien keräilyn ja huomasin et oikeastaan G2-ponitkin on aika söpöjä. Niiden myötä avautuikin aivan uusi maailma. :)

Söpöyden lisäksi muutama muu hyvä syy kerätä G2-poneja:

-Kivan kokoisia, niitä mahtuu enemmän samaan tilaan kuin G1-poneja.
-Niitä on olemassa juuri sopivasti; kerättävää riittää, mutta koko asunto ei täyty poneilla vaikka saisi kaikki ponit kasaan. ;) Ponien määrä on suunnilleen 185 kappaletta.
-Suurin osa niistä on melko halpoja kun niiden keräilijöitä on aika vähän.

Tarkoituksena oiskin kerätä (lähes) kaikki ilmestyneet G2-ponit. Voi olla että kaikkia mekanismiponeja en niin aktiivisesti etsi. Kerään lähinnä irtonaisena, koska pakkaukset vievät niin paljon tilaa. G2-ponien valmistus aloitettiin vuonna 1997 ja se päättyi 2003. USA:ssa niitä myytiin vain pari vuotta heikon kysynnän vuoksi, mutta Euroopassa niitä myytiin pidempään. Tulen esittelemään tässä blogissa kaikki G2-ponit, jotka minulta löytyy ja lisäilen niitä sitä mukaa kuin saan uusia. Teen blogia lähinnä omaksi ilokseni, mutta kiva jos siitä joku muukin saa piristystä päiväänsä. Ja ehkä nämä syrjityt ponitkin saavat lisää ihailijoita. :)

1 kommentti:

  1. Täytyy sanoa, että on aika kiva että joku tekee myös G2-aiheisen blogin! Itse en niitä kerää, enkä edes osta vaikka halvalla saisi, mutta vähitellen olen itsekin alkanut sulattamaan niiden ulkonäköä. Ne ovat kuitenkin 90-luvun leluja ja olin itsekin silloin vielä lapsi/varhaisnuori.
    Seuraan mielenkiinnolla kokoelmasi karttumista :)
    Itsellekin on muutamia G2-poneja tullut lähinnä ponipussien mukana.

    VastaaPoista